Verlicht buiten zuinig! Kies schemerschakelaar of bewegingssensor

Verlicht buiten zuinig! Kies schemerschakelaar of bewegingssensor

Verlicht buiten zuinig! Kies schemerschakelaar of bewegingssensor

 

 

 

 

 

Kies voor zuinig verlichten buiten door te kiezen voor een schemerschakelaar of bewegingssensor. Iedere bezoeker aan een spreekuur van het Energieloket kan naast een gratis licht-advies ook een gratis led-feestslinger krijgen (zolang de voorraad strekt).

Waarvoor gebruik je een schemerschakelaar of bewegingssensor?
Een schemerschakelaar wordt meestal toegepast om verlichting bij schemering automatisch in- of uit te schakelen. Het meten van de verlichtingssterkte gebeurt door een interne- of externe sensor. De uitgang van de schemerschakelaar is ingeschakeld als de gemeten lichtsterkte onder een bepaalde grenswaarde ligt, en uitgeschakeld als deze hoger is dan de grenswaarde.

Een bewegingssensor is een sensor die op beweging  reageert. Bij het detecteren van beweging geeft een bewegingssensor een elektrisch signaal, waardoor bijvoorbeeld een lamp, flitser of alarm ingeschakeld kan worden

Onafhankelijk en gratis advies
Bij het Energieloket Flevoland kun je allerlei tips krijgen voor een zo laag mogelijk energieverbruik, bijvoorbeeld voor energiezuinig verlichten. Ledverlichting gaat heel efficiënt met energie om. Feestverlichting met ledjes zijn ongeveer 8 keer zuiniger dan feestverlichting met gloeilampjes. Door het lagere elektriciteitsverbruik, is de uitstoot van broeikasgassen en vervuilende stoffen minder (en de elektriciteitsrekening lager).

Op verzoek maken we een energiebespaar advies, zodat je precies kunt zien hoe je via het nemen van kleine maatregelen het energieverbruik omlaag kunt brengen.

Energieloket Flevoland helpt: onafhankelijk en gratis advies
Bel (0320-252004 of ), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!