NMFF draagt bij aan ontwikkeling HOUTroute

NMFF draagt bij aan ontwikkeling HOUTroute

 

 

 

 

HOUTroute

Stichting Bultpark Comité Lelystad is bezig met het realiseren van een houtroute om kennis over bomen en struiken te verspreiden. Deze HOUTroute kon aangelegd worden dankzij de toekenning door het NMFF-Fonds. Zo kan het park nog mooier gemaakt worden!

De HOUTroute is een onderdeel van een groter project dat ook gericht is op Bultparkgenieters met een visuele beperking. We werken op dat gebied samen met Bartiméus. Er zijn (door enthousiaste vrijwilligers!) duidelijke gidslijnen aangebracht met een gele signaalkleur en bij iedere boom of struik van de HOUTroute staat een gele infopaal met QR code. De teksten zijn klaar, de codes moeten nog gemaakt en aangebracht worden.
Verder is er een folder beschikbaar waarin de route beknopt beschreven wordt. Op de website van Stichting Bultparkcomité zal uitgebreider aandacht aan de HOUTroute besteed gaan worden. Dankzij de bijdrage van Fonds Verbraaken van NMFFlevoland is het Bultpark Groenproject door de aanleg van de HOUTroute nóg aantrekkelijker geworden!!

In 2019 werd het Bultpark Groenproject geopend door toenmalige wethouder Nelly den Os. Het groenproject omvat een Pluktuin (kruiden en bloemen), 3 Blije BijenBorders (vaste planten die insecten trekken in de lente, zomer en herfst), Lekker Lelystad (bomen en struiken met eetbare vruchten), het Bultpark Buurtbosje (bomen en struiken uit de Lelystadse bossen) en een Zintuigentuin (die bijna af is en die bestaat uit vier bakken: Zo ruikt groen, Zo proeft groen, Zo voelt groen en Je leven in planten).

Lenie de Wilde van IVN afdeling Lelystad kwam met het idee om in het Buurtbosje een HOUTroute aan te leggen: wat kun je met het hout van bomen en struiken doen? Omdat Stichting Bultparkcomité wat betreft de financiën afhankelijk is van anderen werd voor de realisatie van de HOUTroute een aanvraag ingediend bij fonds Verbraaken van NMFFlevoland.

We waren blij en dankbaar dat onze aanvraag werd gehonoreerd! Overigens is dit niet de eerste keer dat we een beroep op Fonds Verbraaken mochten doen. Zo werd onder andere een van de Blije BijenBorders gefinancierd door NMFF, evenals de aanplant (plus de bijbehorende informatie) van een flink aantal soorten wilde- en stinsenbollen en knollen in het Bultpark Buurtbosje. Prachtig om te zien en het begint al vroeg in het voorjaar met de winterakonieten en botanische krokussen.