Circulair Flevoland

Circulair Flevoland

Als Natuur- en Milieufederatie Flevoland brengen we versnelling in de circulaire economie. Met duurzame steden en dorpen, een aantrekkelijke woon- en werkomgeving en daadwerkelijke verlaging van de ecologische voetafdruk van de Flevolandse bewoners en ondernemers. We kennen de lokale en regionale ontwikkelingen bovendien goed en zijn op de hoogte van goede voorbeelden van elders.

In Flevoland werken we samen met ondernemers, kennisorganisaties, overheden en andere belanghebbenden aan belangrijke stappen op weg naar een circulaire economie. We doen dit via diverse projecten en activiteiten.

Zo maken we goede initiatieven van bedrijven en instellingen zichtbaar en zetten deze graag in de etalage. Zowel via ons landelijk Servicepunt Circulair. Als provinciaal via onze lokale duurzame communities.

Tegelijk vinden we het tof als ondernemers een circulaire challenge willen aangaan. Dat kan als bedrijf of instelling. Maar kan ook als werknemer, of als team van medewekers. We hebben hiervoor een speciale campagne die gericht is op het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Er is elke week een nieuwe challenge. En door mee te doen aan een per jaar maak je al impact. Doe je mee?

En  hoe groot is jouw ecologische voetafdruk is? Als werknemer? Of als organisatie? Of als bedrijf? We meten deze graag voor je. Voor inwoners hebben we een speciale digitale test hiervoor ontwikkeld. Vul deze in en dan weet je hoe groot jouw stukje van de aarde is dat je verbruikt.

Jaarlijks vieren we Dutch Overshoot Day. Dit keer viel deze voor Nederland op 1 april. Is dit een feestje? Nee, onze ecologische voetafdruk is te groot en niet houdbaar voor de aarde. De uitdaging is om jaarlijks deze dag steeds later in het jaar vieren. Ondernemers, bedrijven en overheden en bewoners kunnen daarbij een grote rol vervullen. Meer weten over Dutch Overshoot Day? Luister onze blog terug!

Heb je ideeën? We horen ze graag!