De Groen(st)e Circulaire Koplopers van Flevoland

De Groen(ste)e Circulaire Koplopers van Flevoland

 

 

 

 

De Groene Circulaire Koplopers van Flevoland

Deze week staat onze Circulaire Challenge in het teken van de Groene Circulaire Koplopers van Flevoland. Wij hebben 9 toppers geselecteerd uit alle gemeentes van Flevoland.

Zoals OTG Energie uit Zeewolde, die Flevolanders in staat stelt om zelf duurzame energie op te wekken, deze op te slaan en weer te gebruiken.

Van Peperzeel uit Lelystad, de grootse circulaire accu-recycler van Nederland.

Ook uit Lelystad komt Retourmatras, die de lastig verwerkbare afvalstroom van matrassen omzet in nieuwe grondstoffen.

In de Noordoostpolder hebben wij Netl ‘De Wildste Tuin’ geselecteerd, gezien zij in meerdere facetten goed bezig zijn, zoals met duurzame energie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en een gezonde leefomgeving.

Uit Almere hebben we de Upfall Shower gekozen, een circulaire douche die zowél warmte als water bespaart zonder comfort in te leveren. Daarnaast is het collectief de Urban Greeners geselecteerd met hun verscheidenheid aan jonge Almeerse start-ups zoals, Knakwortel, Drijfveer, Ibu Spekkoek, Analyse Me, Upzwam en Be Mocktails.

Verder hebben we op Urk Restaurant de Boet geselecteerd, zij werken met zoveel mogelijk duurzame en lokale producten in hun overheerlijke menu’s.

Uit Lelystad is de wijngaard ‘El Placer’ dan ook niet te missen, zij telen op een zo duurzaam mogelijke wijze en produceren heerlijke wijnen van Flevolandse bodem.

En als je het over de Flevolandse vruchtbaarheid hebt, kan de Warmonderhof uiteraard niet ontbreken, de enige staatserkende biodynamische landbouwschool van Europa. Al met al een mooie lijst met inspirerende doeners, die jij kunt belonen door je stem uit te brengen!