NMF Flevoland Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland
Menu
13 en 14 april: Wat zoemt er in uw achtertuin?

13 en 14 april: Wat zoemt er in uw achtertuin?

De eerste Nationale Bijentelling van 2018 krijgt dit jaar een vervolg. Nederland Zoemt roept het publiek op om in het weekend van 13 en 14 april weer een half uurtje bijen te tellen in de achtertuin of het park. Het tellen van bijen is niet alleen leuk om te doen, het is ook ontzettend belangrijk. Met de gegevens kunnen wetenschappers nog beter werken aan het beschermen van bijen.

Bedreigd
In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor de voedselvoorziening. 80% van onze eetbare gewassen wordt bestoven door bijen en andere insecten. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de bijentelling om meer te weten te komen over waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland. Mensen die mee willen tellen, kunnen zich alvast aanmelden op https://www.nederlandzoemt.nl/bijentelling.

Nederland Zoemt
Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.  De Natuur en Milieufederaties ondersteunen NederlandZoemt door hun netwerk in de provincies in te zetten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inschrijven
Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF