Tussenwoning – label C

2 februari 2018

Woonplaats: Lelystad,
Bouwjaar: 1980
Soort woning: Tussenwoning
Voorlopig energielabel: C

 

 

 

 

Meneer Lee aan het woord

Waarom is het thema ‘energie’ belangrijk voor u?
Energie is het bron van ons leven, zonder energie kunnen we heel veel dingen niet, zelfs onze lichaam heeft energie nodig om te bewegen. Energie is belangrijk voor mij, omdat we er zuinig mee om moeten gaan, het verbruiken ervan is heel makkelijk, maar het opwekken daarentegen is moeilijker.

Wat gaf de doorslag om aan de slag te gaan met energie besparen?
Belangrijke argumenten om met energie te besparen waren: bijdrage milieu, bewust omgaan met energie, meer bereiken met minder en ook besparing van geld is een factor.

Wat is uw toekomstvisie met betrekking tot duurzame energie?
Ik hoop dat in de toekomst meerdere uitvindingen worden toegepast om duurzaam energie op te wekken, zodanig dat het voor iedereen die er graag gebruik van wil maken, geen schade zal toebrengen aan het milieu.

Geleerde lessen tot nu toe
Informeer goed naar de voor- en nadelen van het toepassen van duurzaam energie in jouw eigen situatie. Niet alle duurzaamheids- en energiebesparende maatregelen zijn even effectief in jouw situatie. Dus overweeg ook goed tussen nut en investering en het te behalen resultaat.

Wat wilt u andere bewoners meegeven?
Probeer hoe dan ook een steentje bij te dragen aan het milieu, dit hoeft niet per definitie een investering te zijn, maar kan al starten bij het gescheiden inzamelen van afval.