16 juni – Marker Wadden Café

8 juni 2016

Kom ook naar het Marker Wadden Café op 16 juni in Lelystad

 

Op donderdagavond 16 juni organiseren Natuurmonumenten en de Natuur- en Milieufederatie Flevoland een Marker Wadden Café waarin we stil staan bij onze kennis over de werking van slib m.b.t. het project Eerste fase Marker Wadden. Technisch manager Bert Flach van Rijkswaterstaat neemt u mee in de wereld van het slib. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te praten in de Duurzaamheidswinkel in Lelystad.

Het Marker Wadden Café begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen. De winkel DuurzaaminLelystad is gevestigd in het oude postkantoor aan het Stadhuisplein 51 in Lelystad.

Slib is ruimschoots voorhanden in het Markermeer en slecht voor de natuur. Mooi idee om daar een moerasgebied van te maken. Maar kan je wel bouwen met slib? Waarom is dit slib hier slecht voor de natuur, terwijl zo ongeveer half Nederland aangeslibd is en een fantastische voedingsbodem vormt voor deltanatuur?

Het Marker Wadden Café begint met een korte update van de stand van zaken van het project Eerste fase Marker Wadden.

 

19.30 uur        Inloop met koffie en thee

19.55 uur        Welkom door Kim Boerboom van Natuur- en Milieufederatie Flevoland

20.00 uur        Het laatste nieuws over Marker Wadden door plv. projectdirecteur André Rijsdorp, Natuurmonumenten

20.30 uur        Gastspreker Bert Flach, technisch manager bij Rijkswaterstaat, over de werking van slib m.b.t. het project Eerste fase Marker Wadden

21.15 uur        Tijd voor vragen

 

Het Marker Wadden Café is een initiatief van Natuurmonumenten en Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Wij nodigen u van harte uit voor deze informatieve avonden over alles wat te maken heeft met de bouw van de eilanden Marker Wadden in het Markermeer bij Lelystad. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

 

Marker Wadden Marken Wadden is een uniek project voor de aanleg van een serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp verrijkt het Markermeer met natuurlijke oevers. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn de Marker Wadden een belangrijke impuls. Zo nemen de recreatiemogelijkheden in het meer toe en is ‘bouwen met klei en slib’ een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is. In het voorjaar van 2016 is gestart met de aanleg van het eerste eiland.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marielle Boerstoel, Natuurmonumenten 06 – 10986569.

Wilt u meer informatie over dit project? Kijk dan op onze website www.markerwadden.nl of ga naar Marker Wadden op Facebook: www.facebook.com/markerwadden