24 september – Marker Wadden Café

8 september 2015

Illustratie: Wim Dasselaar
Illustratie: Wim Dasselaar

Marker Wadden Café
Belangstellenden worden uitgenodigd om mee te praten over Marker Wadden

Op donderdag 24 september 2015 organiseert Natuurmonumenten een Marker Wadden Café in het Stadhuis van Lelystad. Dit Marker Wadden Café wordt georganiseerd door Rijkswaterstaat, natuurmonumenten en gemeente Lelystad. Voor deze bijeenkomst is iedereen die meer wil weten over hoe het eiland eruit komt te zien van harte welkom. Het Marker Wadden Café begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen.

Ontwerp Marker Wadden

Met trots kunnen wij u het ontwerp van de Marker Wadden presenteren. De aanbesteding is inmiddels doorlopen en op donderdag 24 september lichten wij graag -samen met de geselecteerde aannemer- het ontwerp en de aanpak aan u toe. Na deze avond heeft u meer inzicht in de mogelijkheden voor natuurbeleving in de toekomst, maar ook over de veiligheid tijdens de aanleg. Deskundigen gaan daarbij graag in op uw vragen. Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie.

Uniek project

Marker Wadden Marken Wadden is een uniek project voor de aanleg van een serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp lost een deel van het slibprobleem op en verrijkt het Markermeer met natuurlijke oevers. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn de Marker Wadden een belangrijke impuls. Zo nemen de recreatiemogelijkheden in het meer toe en is ‘bouwen met slib’ een innovatieve techniek ook elders in de wereld toepasbaar is. In 2016 wordt begonnen met de aanleg van het eerste eiland. Meer informatie over het project: www.natuurmonumenten.nl/markerwadden en Facebook/markerwadden