3e winnaar Energiequiz Flevoland

10 december 2015

De heer Van Beek uit Lelystad is de 3e winnaar die we in het zonnetje zetten. Hij heeft een Energiescan van zijn huis gewonnen en vertelt zijn verhaal via de NMFF.

Heer van Beek - Lelystad klein“Als de zon schijnt heb ik 2 keer een goed humeur. Ja, ik ben zeker blij met de scan, ik heb hier in het verleden ook wel over na gedacht om zoiets een keer te laten doen. Om te zien waar ik het comfortabeler kan maken/zuiniger in energie. Mede omdat ik er aan twijfel of de spouwmuren naar de buren toe geïsoleerd zijn.

En ja, ik houd mij bezig met duurzaamheid. Ik heb al heel lang geen gloeilampen meer in huis, apparaten die ik al heb en in de toekomst vervang zijn A of A++. Ruimte waar niemand is geen lamp aan of verwarming en de verwarming staat laag als er niemand thuis is.
We eten lang niet elke dag vlees. Ik zit nu eigenlijk te wachten op een techniek die de energie die ik nu opwek (met mijn zonnepanelen) duurzaam/economische opslaat, zodat ik deze zelf kan gebruiken in plaats van terugleveren. Hierdoor zal je denk ik nog beter bewust worden van je stroomverbruik.
Papier/plastic/ batterijen/verf/ect lever ik apart in, geef de planten buiten water met het water uit de vijver. Zo zijn er nog wel meer dingen waar ik bewust of al onbewust voor kies.
En natuurlijk, ik ben en blijf een Hollander dus het moet wel wat opleveren voor de portemonnee (minder gas, water en elektra verbruik). Dus het milieu blij en ik blij. En met het geld wat je hier dus weer mee uitspaart kun je andere, soms wat duurder duurzame producten kopen.”

Prijs Energie MakeOver
Alle winnaars krijgen een op maat energieadvies voor de eigen woning, inclusief thermografische scans. De eigenaren krijgen zo goed zicht op waar energiewinst te behalen is en welke investering dat vergt. De Energiequiz Flevoland is een onderdeel van de campagne “Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt.” Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren.