7e winnaar Energiequiz Flevoland

10 december 2015

De heer De Wouda uit Almere is de 7e winnaar die we in het zonnetje zetten. Hij heeft een Energiescan van zijn huis gewonnen en vertelt zijn verhaal via de NMFF.

Heer Wouda - Almere eigen foto klein“Ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in Almere. Ik woon hier al zeven jaar. Ik zou graag in de komende 3 tot 5 jaar willen verhuizen. Ik wil de Energie MakeOver gebruiken om inzicht te krijgen in welke maatregelen er mogelijk zijn, ook ten aanzien van een evt. toekomstige woning.

Ons huidige huis heeft stadsverwarming. Hier ben ik tevreden over. Ik heb geen hoge kosten, geen onderhoud en geen gevaar voor gasexplosies bijvoorbeeld. Ik let een beetje op mijn energiegebruik: laat geen radiatoren onnodig aan staan bijvoorbeeld. Ik heb geen energiebesparende aanpassingen aan woning gedaan.  2 jaar geleden wel een offerte aangevraagd voor vervangen enkel glas in de slaapkamer boven, maar ik ben toen geschrokken van de hoge kosten (kunststof kozijnen en HR++ glas). Ook heb ik gekeken naar PV, maar omdat ons dak geen geschikte ligging heeft en wij in de nabije toekomst zou willen verhuizen heb ik geen verdere stappen ondernomen.”

Prijs Energie MakeOver
Alle winnaars krijgen een op maat energieadvies voor de eigen woning, inclusief thermografische scans. De eigenaren krijgen zo goed zicht op waar energiewinst te behalen is en welke investering dat vergt. De Energiequiz Flevoland is een onderdeel van de campagne “Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt.” Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren.