8 maart: Marker Wadden Café in Lelystad

23 februari 2018

In maart organiseren Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Flevoland weer een Marker Wadden Café in Lelystad. Een bijeenkomst om geïnteresseerden bij te praten over de voortgang van project Marker Wadden.

2018 wordt een spannend jaar, de haven van het eerste eiland gaat medio september open voor publiek. Deze avond staat in het teken van de toegankelijkheid en de veiligheid. Hoe gaan wij dat organiseren? Welke mogelijkheden zijn er om Marker Wadden al te bezoeken?

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te praten over dit project in het Markermeer. Locatie is de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein van Lelystad. Het Marker Wadden Café begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen.

Programma:
19.30 uur        Inloop met koffie en thee
20.00 uur        Welkom door Natuur- en Milieufederatie Flevoland
20.05 uur        Een update over project  Marker Wadden door projectdirecteur Roel Posthoorn
20.30 uur        Gastspreker van de KNRM Lelystad – Aart Plaisier
21.00 uur        Tijd voor vragen

Donderdag 8 maart in de winkel Duurzaam in Lelystad in het oude postkantoor aan het Stadhuisplein 51 in Lelystad. Iedereen is van harte welkom en hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Marker Wadden
Marker Wadden is een uniek project voor de aanleg van een serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp verrijkt het Markermeer met natuurlijke oevers. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn Marker Wadden een belangrijke impuls. De recreatiemogelijkheden in het meer nemen toe en is ‘bouwen met klei en slib’ een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is. In het voorjaar van 2016 is gestart met de aanleg van het eerste eiland. Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat zijn opdrachtgever voor het project Marker Wadden, dat uitgevoerd wordt door Boskalis.