April: Kweek je eigen salade in je tuin, op je balkon of om de hoek

27 maart 2019

Lokaal produceren van voedsel, verzamelen, verwerken en lokaal smullen is hip. Flevoland heeft veel te bieden als het gaat om eten van eigen bodem. Wil je zelf aan de slag met moestuinieren?  Of aansluiten bij initiatieven in de buurt? Kijk op onze duurzame communities. 

Hoe groot is jouw voedsel voetafdruk?
Met jouw keuze voor voedsel, het doen van boodschappen, koken en afval bepaal je de grootte van jouw voetafdruk. Doe de test op www.flevolandsevoetafdruk.nl 

Maak kans op een Pakket ‘wild plukken’
Plukken bij huis is milieuvriendelijk: de vruchten en zaden worden niet bespoten, er komt geen schip of vliegtuig aan te pas om ze te transporteren naar jouw bord! En, niet onbelangrijk, je bent in beweging en ervaart de natuur dichtbij! Deel voor 1 mei jouw favoriete plek om te plukken via info@nmfflevoland.nl en maak kans op een Pakket ‘wild plukken’.

Proef de Rijke Oogst
Proef de Rijke Oogst is een magazine voor de moestuinliefhebber die wil tuinieren met respect voor de natuur. Tuinieren zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en mét de inzet van de natuur.  Exemplaar gratis ontvangen? Stuur een e-mail naar info@nmfflevoland.nl.