Bedrijven enthousiast over samenwerking met gemeente en NMFF

10 november 2015

De deelnemende bedrijven aan de Energie MakeOver Noordoostpolder zijn enthousiast over de samenwerking met de gemeente en Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De twee bedrijvenconsortia, Duurzaam-met-Elkaar en Ritsema, bieden beiden een integrale energiezuinige renovatie waardoor zelfs een woning zonder energierekening mogelijk is.

Albert Kaptein van Duurzaam met Elkaar: “We zijn heel positief en geloven in het concept. We zijn blij met de manier waarop we met de gemeente, NMFF en de andere bedrijven samen werken. Zonder die samenwerking en het onderlinge vertrouwen waren we niet zo ver gekomen.” De integrale aanpak vraagt ook een andere manier van de klant benaderen. Albert Kaptein: “We nemen echt de tijd voor de bewoner en luisteren wat de klant wil. Pas dan brengen we een advies uit. Het kost misschien wat meer tijd dan vroeger, maar ik ben er van overtuigd dat het meer gaat opleveren, ook voor de bewoner.”

Bertus Ritsema is iets minder optimistisch, maar ziet volop mogelijkheden: “Ik verwacht geen grote aantallen, maar heb al wel getekende opdrachten binnen. Het voorlopig energielabel geeft namelijk niet altijd een goed beeld van de huidige staat van een woning, omdat met name spouwmuurisolatie al veel is toegepast in de afgelopen jaren. Daardoor kan het aantal opdrachten tegenvallen. Vooral vloerisolatie maakt een groot verschil in zowel comfort als energieprestaties. ” Volgens Bertus Ritsema zijn er bij de boerderijen en in de dorpen van de Noordoostpolder nog veel mogelijkheden voor woningverbeteringen. De Energie MakeOver is daarbij een mooie, nieuwe insteek waar hij graag aan meewerkt.

Ook in Lelystad en andere gemeenten is NMFF op zoek naar koplopers in de bouwsector die in staat zijn om een klantgericht integraal aanbod voor energiebesparende renovaties te ontwikkelen. Neem voor meer informatie contact op met energieloket@nmfflevoland.nl of 0320 25 35 05.