BIG JUMP Spring mee bij Camping Waterhout Almere

27 juni 2013

Op zondag 14 juli vindt voor de vierde keer de Big Jump plaats. Net als vorige edities vindt de Flevolandse sprong plaats bij Camping Waterhout in Almere. Iedereen, van jong tot oud, wordt uitgenodigd om klokslag 15:00 uur in het water te springen. In heel Europa springen op hetzelfde moment tienduizenden mensen in het water. De Big Jump is een internationaal evenement om iedereen te laten ervaren dat schoon water van levensbelang is.

De Big Jump laat op een leuke manier het belang van schoon oppervlaktewater in de eigen omgeving zien. Schoon water is van levensbelang voor mensen, plant en dieren. Ook in Flevoland wordt hard gewerkt aan de kwaliteit van het oppervlaktewater, zoals door het Waterschap Zuiderzeeland en de Provincie Flevoland. Maar ook door de zogenaamde ‘gebiedspartners’, waaronder Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

Om duidelijk te maken dat schoon water het waard is om zoveel inspanning voor te verrichten wordt de Flevolandse Big Jump georganiseerd door Natuur- en Milieufederatie Flevoland samen met Waterschap Zuiderzeeland, Sportvisserij MidWest Nederland, Stichting Sloeproeien Almere, Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland en DuurzaamAlmere.nl.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn voor kinderen spannende waterproefjes te doen. Ook is er meer informatie beschikbaar over waterkwaliteit.

De Big Jump vindt plaats op camping Waterhout (Archerpad 6, Almere-Stad). Meer informatie vindt u op onze website of via 0320-253505 en info@nmfflevoland.nl. Volg de Big Jump ook via Twitter: @BigJumpNL of @nmfflevoland.nl

Woon je op Urk? Omdat op Urk de zondagsrust wordt gerespecteerd wordt daar op zaterdag 13 juli om 15.00 uur in het kanaal Urkervaart gesprongen (bij Ingenieur de Wit brug). Deze Big Jump wordt georganiseerd door Stichting Buurtwerk.

– See more at: http://www.nmfflevoland.nl/Natuur-enMilieufederatieFlevoland/Themas/Water/Activiteitenenprojecten/BIG_JUMP_Spring_mee_bij_Camping_Waterhout_Almere.aspx#sthash.LQo7G2Bf.dpuf