Bouw zintuigendoolhof gestart

29 januari 2019

Dankzij de succesvolle crowdfundingscampagne op VoordeKunst heeft lidorganisatie CitySenses voldoende geld verzameld om te kunnen starten met de bouw van het zintuigendoolhof. In september zal de mobiele kunstinstallatie ‘Labyrinth of the Senses’ officieel geopend worden tijdens een groots cultureel festival in het centrum van Almere. In het doolhof komen verschillende kamers waarin de zintuigen worden geprikkeld.

Artistiek leider Mira Ticheler: “Tijdens de crowdfunding deden vele Almeerders een donatie om de ontwikkeling van het Labyrinth mogelijk te maken. Naast honderden particuliere donaties hebben ook StrandLAB, Almere Citymarkeling en de ondernemers van het stadshart ons project gesteund en is er in totaal €14.000,- binnen gehaald. Fantastisch om te merken dat ons project zo breed gedragen wordt.”

In samenwerking met o.a. StrandLAB en Almere Centrum wordt toegewerkt naar de onthulling. In de zomer zullen er al pop up performances en previews van onderdelen van het labyrint te zien zijn. Ticheler: “Als bezoeker waan je je in een modern sprookje en ervaart in hoeverre je vertrouwen kunt op je eigen waarneming bij het maken van keuzes. We geloven dat je er bewuster en gelukkiger uitkomt.”

Het Labyrinth of the Senses is het eerste project van Stichting CitySenses en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Cultuurfonds Almere, Prins Bernard Cultuur Fonds, Active Health foundation, Rabobank, TSR AV, Arc2 en de gemeente Almere. Volg alle ontwikkelingen op www.citysenses.nl