Cheque voor De Natuur en Milieufederaties

28 januari 2016

NMFF is een van 12 Milieufederaties die geld ontvangt van de Nationale Postcode Loterij.

De Natuur- en Milieufederaties hebben van de Nationale Postcode Loterij een bedrag van 2,25 miljoen euro ontvangen. De cheque werd overhandigd tijdens het Goed Geld Gala 2015. Op dit bijzondere gala werd de verdeling van de opbrengsten voor goede doelen uit 2015 bekendgemaakt. In totaal verdeelde de Nationale Postcode Loterij 328 miljoen euro onder haar goede doelen.

Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) is een van 12 Milieufederaties die geld ontvangt van de Postcode Loterij. Van de 2,25 miljoen euro gaat bijna 6% naar de NMFF voor activiteiten zoals: de uitreiking van De Groene Pluim en de Klimaatbokaal, Duurzaamheidscommunities in Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Urk , Energieloket Flevoland, MooiFlevoland.nl, Nacht van de Nacht, het Klimaatstraatfeest en de Big Jump. Vera Dam, directeur NMFF: “Wij zijn ontzettend blij met de bijdrage van de Postcode Loterij voor ons werk aan een mooi en duurzaam Flevoland. Deelnemers van de Postcode Loterij bedankt!”

George Clooney was eregast op Postcode Loterij Goed Geld Gala. Zijn stichting Not On Our Watch zet zich in om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen. Not On Our Watch ontvangt voor een periode van drie jaar een schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij per jaar. Daarmee zal de organisatie netwerken blootleggen en ontmantelen die de gewapende conflicten in Afrika financieren en in stand houden.

De Postcode Loterij onthulde op het gala twee grote schenkingen uit het Droomfonds: War Child krijgt voor onderwijs voor kinderen in conflictgebieden 5.900.000 euro en Amref Flying Doctors & PharmAccess krijgen voor het project M-Hakika, goede zorg via de mobiele telefoon een bedrag van 9.950.000 euro.

Vijf nieuwe organisaties – LINDA.foundation, Not On Our Watch, Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, Wakker Dier en Girls Not Brides – krijgen vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Daarnaast ontvangen 19 bestaande vaste begunstigden een extra donatie voor een bijzonder project. Zo ontvangt Natuurmonumenten een bedrag van 1.965.000 euro om veertig natuurgebieden verspreid over heel Nederland goed toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Elf organisaties ontvangen een eenmalige schenking, waaronder VluchtelingenWerk Nederland. Dankzij de donatie van 3.100.000 euro kunnen zij in Nederland zorgen voor extra begeleiding in asielzoekerscentra en hulp bij integratie.

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,7 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. De Postcode Loterij steunt in 2016 meer dan 100 goede doelen.

Foto: Roy Beusker
Foto: Roy Beusker

 

 

 

 

 

Op de foto vlnr: Sonja Sars (Netwerksecretaris De Natuur en Milieufederaties), Michiel Verboven (Managing Director Nationale Postcode Loterij), Corinne Ellemeet (Netwerkdirecteur De Natuur en Milieufederaties) en Joris Hogenboom (Voorzitter De Natuur en Milieufederaties).