Doe mee aan de Nacht van de Nacht

3 september 2013

In de Nacht van zaterdag 26 oktober 2013 organiseren de Natuur en Milieufederaties voor de negende keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden door het hele land activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven vele gemeenten en bedrijven onnodige verlichting en laten bekende landmarks de lampen uit.

 

Waar is het nog donker?

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht-)dieren en mensen verstoord. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

 

Doe mee en laat het donker donker!

Vorig jaar deden ruim 30.000 deelnemers mee aan een van de 300 duistere activiteiten. Meer dan 100 gemeenten en bedrijven doofden onnodige verlichting.  Ook bekende landmarks zoals de Dom in Utrecht en het stadion van ADO Den Haag deden het licht uit. Dit jaar staan we voor de uitdaging deze aantallen te overtreffen. Dat kan alleen met uw hulp!  Hoe? Bijvoorbeeld door het organiseren van een nachtwandeling, een cursus nachtfotografie of een presentatie over nachtdieren. Of gewoon door uw verlichting tijdens de Nacht van de Nacht uit te laten. U doet toch ook mee?

 

Meer informatie

Op onze website www.nachtvandenacht.nl  vindt u het aanmeldformulier en ook kunt u contact opnemen met Ilse Deurman (projectmedewerker): i.deurman@nmfflevoland.nl. Nog vragen? Wij horen ze graag via info@nmfflevoland.nl of nachtvandenacht@milieufederatie.nl.

– See more at: http://www.nmfflevoland.nl/Natuur-enMilieufederatieFlevoland/Themas/Natuur/Activiteitenenprojecten/Doe_mee_aan_de_Nacht_van_de_Nacht_en_laat_het_donker_donker.aspx#sthash.DpvrlM5m.dpuf