Eerste Energie MakeOver woning overhandigd

16 februari 2016

De familie Winkeler uit Emmeloord krijgt deze week van Natuur- en Milieufederatie Flevoland als eersten een Energie MakeOver voor hun woning overhandigd. De ‘Energie MakeOver’ (t.w.v. €250,-) maakt inzichtelijk welke stappen leiden tot een energiezuinige woning. De familie Winkeler won de prijs als onderdeel van de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’. Naast de familie Winkeler kregen nog elf woningeigenaren een Energie MakeOver eind vorig jaar aangeboden. Vanwege het succes heeft Natuur- en Milieufederatie Flevoland de energiequiz herhaald. Ook nu kunnen weer tien woningeigenaren kans maken op het winnen van een Energie MakeOVer. Hoe? Doe mee met de energiequiz op www.nmfflevoland.nl

Energiezuiniger wonen is in Emmeloord-West relevant. De woningen zijn grotendeels gebouwd in de periode 1970-1980. Naar de maatstaven van nu zijn dit niet de meest energiezuinige woningen. De uitgevoerde Energie MakeOver toont dat energiewinst is te boeken via spouwisolatie van de gevel, vloerisolatie, gehele dakisolatie en door het dak te benutten voor zonnepanelen. Via thermografische foto’s zijn de energielekken van de woning zichtbaar gemaakt. De familie Winkeler had zelf al energiezuinige stappen gezet door spaarlampen, tochtstrips, deels dakisolatie, dubbelglas (HR++), isolatie kruipruimte via schelpen en een HR ketel. Met de Energie MakeOver in de hand kan de familie Winkeler de woonwaarde van de woning verder omhoog brengen en de energierekening omlaag.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag
De Energiequiz is onderdeel van de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’ van het Energieloket Flevoland. Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen in Flevoland voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren.

Energieloket Flevoland
Het Energieloket Flevoland is een dienst van Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Het Energieloket helpt u met het verbeteren van uw woning en besparen op uw energierekening. Het heeft elke dinsdag- en woensdagmiddag gratis spreekuur in de winkel DuurzaaminLelystad (Stadhuisplein 51) en op woensdagmiddag in de centrale hal van het stadhuis in Almere. Het Energieloket is dagelijks telefonisch te bereikbaar via tel. 0320-253505 of via de e-mail energieloket@nmfflevoland.nl.