Energie in Lelystadse wijken

20 februari 2018

De wijken Karveel en Archipel lagen het afgelopen jaar onder het energievergrootglas. De gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie hebben in beide wijken de meeste voorkomende woningtypen onderzocht op mogelijke energiebesparingsmaatregelen. 10 woningen in elke wijk zijn onderzocht door een energieadviseur en de bewoners zijn bevraagd naar hun ervaringen. Op basis van de resultaten van de onderzoeken zijn in de wijken Karveel en Archipel informatie-avonden georganiseerd waarbij ook regionale bedrijven aanwezig waren om snel tot uitvoering over te kunnen gaan.

De beide avonden in november zijn goed bezocht door bewoners. Ook hebben de bewoners veel vragen en offertes aan de aanwezige bedrijven gesteld. De avond in de Archipel werd ingeleid door wethouder Elly van Wageningen, onder andere met duurzaamheid in haar portefeuille.
Uit de analyses van het Energieloket Flevoland blijkt dat ca. 80% van de bezoekers van een informatie-avond tot energiebesparende maatregelen overgaat. Als dit ook in de Karveel en de Archipel het geval is, is er weer een goede stap gezet op weg naar een energieneutraal Lelystad!