Energie MakeOver huis Bongerd

25 februari 2016

De heer Heida was een van de twee gelukkigen die een Energie MakeOver van zijn huis in de Bongerd in Lelystad won. Hij ontving een Energiescan van zijn huis en vertelt zijn verhaal via de NMFF.

Heer Heida - Lelystad - Eigen foto klein“Kan ons wooncomfort nóg beter en tegelijk onze energierekening nóg lager met een investering tegen een acceptabele prijs? We gaan het ontdekken.

De ramen aan de voorkant van ons huis (begane grond) hebben dubbel glas. Deze zijn nu ongeveer veertig jaar oud. De isolatie is niet zo groot, dat is te voelen als we op de bank zitten die voor het raam staat… De hele achterkant van ons huis (begane grond) hebben we drie jaar geleden laten voorzien van kunststof kozijnen en  HR++-isolatieglas.

Als uit het onderzoek blijkt dat we duidelijk meer comfort zullen gaan ervaren in de huiskamer zijn we zeker van plan om dit jaar de voorkant aan te pakken. Welke onderdelen precies weten we nog niet, dat hangt sterk af van het kosten-baten plaatje. Als daarnaast uit het rapport blijkt dat vloerisolatie echt zinvol is willen we dit ook op korte termijn gaan aanpakken.”

Prijs Energie MakeOver
Alle winnaars krijgen een op maat energieadvies voor de eigen woning, inclusief thermografische scans. De eigenaren krijgen zo goed zicht op waar energiewinst te behalen is en welke investering dat vergt. De Energiequiz Flevoland is een onderdeel van de campagne “Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt.” Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren.