Energie MakeOver spoort knelpunten op

3 maart 2016

Tientallen woningeigenaren ontvangen van Natuur- en Milieufederatie Flevoland een gratis Energie MakeOver, die zicht geeft op het energiezuiniger maken van de woning. Het aanvragen van een duurzaamheidslening bij de gemeente voor energiemaatregelen bleek echter lastig, als je zelf niet woont in de woning waar je wel eigenaar van bent. De gemeente Dronten paste onlangs de regels aan, zodat de duurzaamheidslening toch kan worden benut. Vera Dam, Directeur Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF): “Winnaars van een Energie MakeOver willen hun woning graag energiezuiniger maken. Het is goed om te zien dat gemeenten knelpunten oppikken en waar mogelijk met oplossingen komen.

Via het winnen van Energie MakeOvers (t.w.v. €250,-) maakt NMFF voor woningeigenaren inzichtelijk welke stappen leiden tot een energiezuinige woning. De Energie MakeOver bestaat uit een energieadvies en thermografische foto’s. Wilt u ook kans maken op een Energie MakeOver voor uw huis en uw ervaringen delen? Doe mee met de Energiequiz Flevoland tot 14 maart! Kijk op www.nmfflevoland.nl.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag
De Energiequiz is onderdeel van de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’ van het Energieloket Flevoland. Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen in Flevoland voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren.

Energieloket Flevoland
Het Energieloket helpt u met het verbeteren van uw woning en besparen op uw energierekening. Elke dinsdag- en woensdagmiddag gratis spreekuur in de winkel DuurzaaminLelystad (Stadhuisplein 51, Lelystad) elke woensdagmiddag in de centrale hal van het stadhuis in Almere. Dagelijks bereikbaar via tel. 0320-253505 of via email: energieloket@nmfflevoland.nl