Energiepioniers bewegen NUON tot deelname postcoderoos

1 november 2017

Nog dit najaar wordt het voor Nuon-klanten die collectief hun eigen elektriciteit willen opwekken mogelijk om dat via de postcoderoosregeling te doen. Samen met partijen als Energie Pioniers Noordoostpolder en Zon op Nederland wil Nuon het mogelijk maken dat consumenten zelf kunnen bijdragen aan de energietransitie en het daarbij horende belastingvoordeel kunnen ontvangen.

Albert Klein Tijssink, voorzitter coöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder: ”Dit resultaat is in het belang van toekomstige deelnemers aan postcoderoosprojecten, de organiserende coöperaties én uiteindelijk ook van Nuon zelf. Dat Energiepioniers dit inzicht bij Nuon heeft mogen doen postvatten, maakt me best een beetje trots!”

Voor Nuon sluit deelname aan de postcoderoos aan bij de ambitie om iedereen, ongeacht de grootte van zijn of haar portemonnee, de mogelijkheid te bieden zelf actief mee te doen aan de energietransitie. Dat doet het energiebedrijf met het aanbieden van energiebesparende maatregelen, van een warmtepomp tot een gratis energiescan van de woning, maar bijvoorbeeld ook door de verhuur van zonnepanelen. Bovendien onderzoekt Nuon of omwonenden in de toekomst kunnen participeren in grootschalige zonneparken. Deelname aan de postcoderoos is voor Energie Pioniers Noordoostpolder per 1 november al mogelijk, voor andere consumenten in een postcoderoosproject kan bij Nuon gebruik worden gemaakt van de regeling per 1 december.

Lees meer.