Flevolandse winnaar Klimaatstraatfeest 2015 krijgt taart

1 oktober 2015

KlimaatstraatfeestAfgelopen weekend was het feest bij het Plankenpad in Swifterbant. Met in totaal 240262 klimaatpunten is deze straat de beste Klimaatstraat van Flevoland. Maar liefst 23 huishoudens deden in de straat mee. Zaterdag vierden zij dat ze landelijk de 3e plek hebben gehaald met een straatfeest. Natuur- en Milieufederatie Flevoland verraste de beste klimaatstraat van Flevoland met een taart.

Het Plankenpad heeft al was al eerder de beste klimaatstraat van Flevoland. Het geheim van deze straat zijn de burenacties. De bewoners van het Plankenpad vertellen dat het Klimaatstraatfeest de saamhorigheid in de straat heeft bevorderd. Buren weten elkaar te vinden, er is een band opgebouwd door de energiebesparingswedstrijd.

Naast het Plankenpad eindigde nog een Flevolandse straat in de top 10. De Discuslaan in Almere werd 8e. Naast deze wedstrijd streden ook virtuele straten met elkaar om de eerste plek waarbij Scouting Dronten hoog is geëindigd.

Het Klimaatstraatfeest gaat over energiebesparing, klimaat en saamhorigheid in de Nederlandse wijken en buurten. Deelnemers konden punten verdienen door individuele acties, burenacties en door buren te betrekken bij energiebesparingen. Weten hoe u of uw straat zo veel mogelijk energiebesparing voor elkaar kan krijgen? Raadpleeg het Energieloket Flevoland telefonisch via 0320-253505. Of breng een bezoek aan het energieloket in de winkel DuurzaaminLelystad.nl (Stadhuisplein 51). Tips zijn ook te vinden op: www.nmfflevoland.nl/self.