Ga Smullen: start vierkante meter moestuin

Ga Smullen: start vierkante meter moestuin

 

 

 

 

 

 

Groente- en fruit dat groeit in de lente bevat de voedingsstoffen, die we op dat moment nodig hebben. Met deze challenge dagen we je uit om ook aan de slag te gaan in je eigen moestuin. Met een vierkante meter moestuin, een bak van 120 bij 120 cm heb je al voldoende om 1 tot 2 volwassenen het hele seizoen te voorzien van verse groentes. Heb je een plekje over met minimaal 6 uur zonlicht?  Zo ja, doe mee met de challenge: “Ga Smullen: start vierkante meter moestuin!’’ www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook  

Ons eten maakt tegenwoordig hele wereldreizen voor het op ons bord terecht komt.  Met je eigen moestuin voorkom je onnodige transportkilometers. Hou het lekker dicht bij huis: eet je groenten en kruiden uit je eigen minituintje. Seizoensproducten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook heel gezond. In april kun je al starten om je eigen tuintje klaar te hebben voor het nieuwe seizoen.

Impact challenge vorige week
Flevolanders namen enthousiast deel aan de challenge: “Kies voor natuur dichtbij: realiseer groen dak. Inwoners van Flevoland omarmen deze challenge en zijn gelijk aan de slag gaan. De keuze voor een groen dak draagt bij aan meer biodiversiteit, draagt bij aan extra isolatie, en extra wateropvang bij hevige regenval. De Flevolanders die hiermee aan de slag gingen vangen jaarlijks 6.383 liter water op, waarmee de druk op de waterafvoer verlaagd wordt. Als alle Flevolanders aan een groen dak gaan kunnen we samen zo’n 18 miljoen liter water bergen.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland  
In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl