Gemeente Lelystad in top 3 uitreiking Stookjerijk Troffee

29 november 2017

Dinsdag 28 november is de Stookjerijk-Trofee 2017 uitgereikt door de Natuur-en Milieufederaties aan de gemeente met de groenste Prestatieafspraken op het gebied van energiebesparing in de huursector. Natuur en Milieufederatie Flevoland feliciteert de Gemeente Lelystad met het bemachtigen van de derde plek. De gemeente stimuleert de actieve betrokkenheid van de bewoners bij hun directe woon- en leefomgeving in de 70-er en 80-er jaren gebouwde wijken van Lelystad. De jury noemde Lelystad een jonge stad met hoge ambities op het gebied van groene prestatieafspraken en een stad die de betrokkenheid van huurders bij energiebesparing in de woning hoog in het vaandel heeft staan


Project Stookjerijk
Gemeente Arnhem is als tweede geëindigd en de winnaar van Stookjerijk 2017 is gemeente Utrecht.

Stookjerijk is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van BZK. Het project zorgt voor versnelling van energiebesparing in de sociale huursector en voor een betere samenwerking tussen gemeenten, corporaties en huurdersverenigingen.

De huursector in Nederland heeft als doel om met haar woningen gemiddeld label B te halen in 2020, aardgasvrij in 2035 en daarna zo spoedig mogelijk naar energieneutraal. Om daar te komen, moeten we nog veel stappen zetten.