Gemeentelijk prestatieafspraken langs de meetlat: genomineerden Stookjerijk-Trofee 2017 bekend

13 november 2017

De prestatieafspraken van de 36 grootste gemeenten met ‘hun’ woningcorporaties en huurders zijn onderling vergeleken met elkaar. op korte en lang termijn ambities, huurdersparticipatie, monitoring en overige duurzame maatregelen.  Onder de tien genomineerden voor de StookjeRijk trofee 2017 zijn de gemeenten Almere en Lelystad.

De trofee wordt voor de derde keer uitgereikt door het ministerie van BZK tijdens een event op 28 november in Utrecht. De beoordeling is in handen van de Woonbond en de Natuur en Milieufederaties.

Gemeenten maken jaarlijks afspraken met de woningcorporaties en huurdersverenigingen over te leveren prestaties op het gebied van aantallen woningen, betaalbaarheid, energie en meer. De prestatie-afspraken in de 36 grootste gemeenten zijn nu langs de meetlat gelegd. Eerder wonnen de gemeenten Nijmegen (2016) en Zwolle (2015).

Event 28 november
Op dinsdag 28 november a.s. vindt in Utrecht het jaarlijkse Stookjerijk-event plaats. De belangrijkste spelers komen hier bij elkaar om te discussiëren over knelpunten en oplossingen bij het energieneutraal maken van de huursector. Ook zal de winnaar van de Stookjerijk-Trofee worden bekendgemaakt. Klik hier om aan te melden voor het event.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Samantha Raj via s.raj@nmfflevoland.nl 0320 25 35 05