Geniet van Flevolandse duisternis tijdens Nacht van de Nacht

23 oktober 2018

In de Nacht van zaterdag 27 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties in heel Nederland voor de 14e keer Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden door het hele land activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Komt u ook? En doet u uw lichten uit?

 

Doe zaterdag 27 oktober mee:
In Flevoland zijn 11 activiteiten te bezoeken:

Nacht van de Nacht Sprookjesroute (door Stad en Natuur, Almere)
Nachtklimmen op de Kemphaan (door Fun Forest, Almere)
• Ontdek de nachtdieren (door Almere Jungle, Almere)
Sterren kijken en lezingen (door St. Sterrenwacht, Almere)
Vollemaan wandeling in Almeerderhout (door Staatsbosbeheer, Almere)
• Sfeervol verlicht dineren (door Dubbel Op, Almere)
Dineren in het donker (bij Le Mirage, Emmeloord)
Donkere wandeling over de dijken (door BB Coaching, Kraggenburg)
Donkerwandeling met uitgeholde pompoenen in Bultpark (door St. Bultpark, Lelystad)
Bijzondere nachtdieren in Natuurpark Lelystad (door Het Flevolandschap)
Beleef de Nacht van de Nacht op Werelderfgoed Schokland (door Het Flevolandschap)

Geniet van diner bij kaarslicht voor twee
Restaurant Le Mirage uit Emmeloord verloot speciaal tijdens Nacht van de Nacht een dinerbon bij kaarslicht. Breng voor 26 oktober de schoonheid van de Flevolandse nacht tot leven op uw eigen manier! Mail uw inzending naar s.raj@nmfflevoland.nl en maak kans!

Themabijeenkomst Nacht van de Nacht
Kom zaterdag 27 oktober van 13:00 – 15:00 uur naar de Duurzaamheidswinkel Lelystad voor licht advies en andere handige tips om energie te besparen. Energieloket Flevoland helpt! Op maandag 29 oktober van 14:00 – 16:00 uur kunt u in de Flevomeer bibliotheek een themabijeenkomst bezoeken om lichthinder te voorkomen. Iedere bezoeker krijgt een Nacht van de Nacht kalender.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht-)dieren en mensen verstoord. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Doe ook uw licht uit! Laat het donker donker.
In Flevoland doen dit jaar ook weer een groot aantal bedrijven en organisaties het licht tijdens de Nacht van de Nacht uit, Rijkswaterstaat Lelystad, de woningbouwcoöperaties Oost Flevoland Woondiensten en Mercatus, de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder, De Poldertoren in Emmeloord, de masten op het knooppunt Emmeloord en Almere, de bedrijven Nuon en CGE in Almere, en ook de onderwijsinstellingen Aeres VMBO en MBO Emmeloord.

Meer informatie
Op www.nachtvandenacht.nl vindt u een uitgebreid overzicht van de activiteiten en organisaties die mee doen met Nacht van de Nacht.