Geslaagde aftrap Windwaarts.nl in winkel DuurzaaminLelystad

10 november 2015

Op 7 oktober waaide de wind door de winkel van DuurzaaminLelystad. Jong en oud kon kennis maken met windenergie en het Regioplan voor Windenergie in Flevoland. Vele bezoekers kwamen op de leuke en interessante activiteiten in en om de winkel. Er was een stoere Windwachter die met zijn elektrisch voertuig rondreed, de windquiz en de informatietafel met plattegronden van het Regioplan.

Aan de stamtafel spaken genodigden (zoals de provincie, de gemeente Lelystad, de windverenigingen Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en geïnteresseerde bewoners) over investeringen, opbrengsten en landschap. Terwijl gedeputeerde Stuivenberg een toelichting gaf op de provinciale ambitie voor 2020 voor duurzame energie, maakte een betrokken bewoner duidelijk welke kritische vragen over windenergie onder de bevolking kunnen leven.

Al deze informatie werd gedeeld en opgehaald in de winkel van DuurzaaminLelystad.nl als inspirerende locatie in het centrum van Lelystad. De Duurzame Community DuurzaaminLelystad.nl heeft tot doel kennis en informatie zichtbaar te maken, te inspireren, initiatieven te verbinden en zo de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.