Golfpark op weg naar aardgasvrije wijk!

Golfpark op weg naar aardgasvrije wijk!

Golfpark op weg naar aardgasvrije wijk!

 

 

 

 

Woensdagavond 24 november schoof het Energieloket Flevoland aan bij de digitale bijeenkomst van het Golfpark. Deze wijk zet stappen naar een aardgasvrije wijk.

Een kleine groep inwoners van het Golfpark zijn al serieuze ontwikkelingen aan het doormaken op weg om aardgasvrij te leven. Zo is er een projectgroep opgericht die alles aanstuurt en coördineert en zijn er verschillende huiskamergroepen, die worden ondersteund door deze projectgroep, om zoveel mogelijk informatie te geven en mogelijkheden te bekijken.

Bewoners van het Golfpark zijn zich aan het oriënteren op het inzetten van een bodem-warmtepomp, waarbij er zelfs al is gekeken bij een andere woning in Lelystad hoe dit is geïnstalleerd en functioneert. De projectgroep is hier erg enthousiast over en zal daar de komende tijd de mogelijkheden gaan verkennen. De projectgroep is bevlogen met dit project en heeft veel kennis in huis, alles wordt zeer duidelijk besproken, welke kant men op wilt gaan en welke stappen hiervoor moeten worden gezet. Zo kunnen zij met een voorstel en duidelijk verhaal overige bewoners informeren en enthousiasmeren om dergelijke stappen te ondernemen.

Als Energieloket Flevoland zullen wij in dit hele traject een ondersteunende rol uitvoeren in het kader van advisering en daar waar nodig uitvoerend in bijvoorbeeld het afnemen van warmtescans van woningen. Dat het Golfpark mooie stappen zet komt duidelijk naar voren en Energieloket Flevoland houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen!