Green Deal Pilot Nationale Koolstofmarkt ondertekend

12 mei 2017

De Green Deal is officieel ondertekend en daarmee is het startschot gegeven voor een nationale CO2markt. De Green Deal is een samenwerking tussen de Rijksoverheid, natuur- en milieuorganisaties, bedrijven, en lokale klimaatfondsen. In het bijzijn van Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu hebben 18 deelnemende partijen, waaronder de Natuur en Milieufederaties, hun handtekening gezet onder de Green Deal Pilot Nationale Koolstofmarkt.

CO2 voetafdruk
Steeds meer bedrijven en organisaties willen hun CO2 footprint reduceren. Met de komst van de Green Deal Pilot Nationale Koolstofmarkt wordt dit gestimuleerd. De Green Deal gaat de levensvatbaarheid van een nationale koolstofmarkt testen. De ambitie voor de nationale koolstofmarkt is om minimaal  500.000 ton CO2 per jaar te reduceren. Als meer partijen zich in de loop van de tijd gaan aansluiten zal de reductie nog verder toenemen.

Deelnemende partijen Green Deal Pilot Nationale Koolstofmarkt
CO2 Matters B.V, CLM Onderzoek en Advies B.V, Climate Neutral Group N.V., Stichting CO2-Bank Utrecht, De Groene Zaak, Ondernemers voor een Duurzame Economie, Stichting Energy Valley, Essent N.V., Stichting Friese Milieufederatie, GreenSand Stock N.V., Stichting Duurzaam Den Haag, Stichting Louis Bolk Instituut, Mijnwater B.V., Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland, Stichting De Natuur en Milieufederaties, Zeeuws Klimaatfonds, Zitta Biogas, Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.