Groene energiedag: NMFF op pad met Omroep Flevoland

12 februari 2020

Dinsdag 11 februari was het Groene Energie dag. Natuur en Milieufederatie Flevoland ging hiervoor een dag lang op stap met Omroep Flevoland, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Energiedag – NMFF trots op koppositie
De NMFF is trots op de koppositie van Flevoland op het gebied van duurzame energie. Wij denken dat de provincie die positie kan en zelfs móet behouden. De inwoners gewend geraakt aan de honderden turbines in het landschap. Klik hier om het hele interview te beluisteren.

Energiedag – Duurzame energie! Wie gaat dat betalen?
Wat zijn de stappen op weg naar energiezuinig wonen en welke financiele middelen kunt u daarvoor gebruiken? Welke subsidies en leningen heeft het Rijk of uw eigen gemeente? Vera Dam vertelt het tijdens de groene energiedag bij Omroep Flevoland. Klik hier om het hele interview te beluisteren.

Energiedag – Energiebespaartips
Benieuwd met welke kleine tips in en om huis u al energie en geld kunt besparen? Het is bijvoorbeeld slim om een oude koelkast zo snel mogelijk te vervangen. Vergeet ook niet de vriezer en wat dacht u van om gebruik te maken een thermoskan voor het zetten van thee. Klik hier voor alle tips.

Energiedag – Ontdek je lekje op stap 
Cynthia is namens het Energieloket Flevoland de hele dag op stap geweest met Omroep Flevoland om bij vier bewoners lekjes te ontdekken. Ze gaan op zoek naar lekjes in Biddinghuizen, Lelystad en Emmeloord. Ook wordt het tweede deel van de campagne afgetrapt namelijk de warmtescan. Milou uit Almere heeft de primeur, bij haar wordt de eerste scan gemaakt.