Initiatievenbudget energie Almere

2 maart 2016

Initiatievenbudget ‘Samen werken aan duurzame energie’ aanvragen

Wil jij graag met het verduurzamen van jouw woning aan de slag, maar weet je niet precies waar te beginnen? De gemeente Almere kan daarin ondersteunen met het initiatievenbudget ‘Samen werken aan duurzame energie’. Via deze regeling kun je €10.000,- subsidie krijgen voor het uitvoeren van een onderzoek naar energiebesparende maatregelen aan bijvoorbeeld de woning.

Ook kun je via deze regeling €3.000,- subsidie krijgen voor het organiseren van draagvlak voor activiteiten die bijdragen aan een energieneutraal Almere. Een belangrijke voorwaarde van de subsidie is dat deze samen met anderen wordt aangevraagd.

Voorbeelden van initiatieven die in aanmerking kunnen komen voor het budget zijn o.a. inwoners van een straat die een onderzoek willen laten doen hoe ze het beste hun woningen kunnen verduurzamen, en sportverenigingen die een energiescan/onderzoek willen laten uitvoeren om te kijken met welke maatregelen zij de energierekening het best kunnen verlagen. Of bewoners die draagvlak willen creëren om een windmolen te kunnen plaatsen.

Voordat je een subsidieaanvraag kunt indienen, dien je eerst een adviesgesprek met een energiedeskundige van de gemeente Almere te voeren over het initiatief.

Klik hier voor meer informatie over de subsidie en het aanvragen van een adviesgesprek