Kennissessie Woonabonnement

20 juli 2017

Op woensdag 12 juli organiseerde de Natuur en Milieufederatie Flevoland een kennissessie over het Woonabonnement. Het Woonabonnement maakt het voor huiseigenaren mogelijk om met hun maandelijkse energiekosten renovaties van hun woning te financieren.
Directeur van WOAB, Henk de Jager vertelde over de ervaring in Overijssel, waar het instrument is ontwikkeld. De belangstelling onder woningeigenaren is daar erg groot. Met het Woonabonnement worden verbeteringen van de woning gefinancierd waarbij het comfort stijgt en het energieverbruik daalt. De maandelijkse lasten blijven gelijk of worden iets lager. Tegelijkertijd krijgt de bewoner een garantie op de energieprestaties van de woning.
Niet alleen renovaties kunnen met het Woonabonnement worden gefinancierd, maar ook het vervangen van oude huishoudelijke apparaten zoals oude vriezers, koelkasten of zelfs plasmatelevisies! De maandelijkse energiebesparing die het vervangen van huishoudelijke apparaten oplevert, is de basis voor de financiering middels het Woonabonnement.
Henk de Jager zorgde voor een boeiende avond voor de aanwezige bedrijven, bewoners en 4 van de 6 Flevolandse  gemeenten.  Robert Atkins van de NMFF: “Het is het Woonabonnement gelukt om andere doelgroepen enthousiast te maken voor het energiezuiniger maken van hun eigen woning. Na de zomer gaan we verder met Henk de Jager praten over de mogelijkheden voor woningeigenaren in Flevoland.” Het Woonabonnement werd onder meer bekend door een item op het NOS journaal. Deze is hier te bekijken