Lelystedelingen aan de slag met Energie MakeOver

23 februari 2016

Twee bewoners uit de wijk de Bongerd in Lelystad kregen deze week het adviesrapport van de Energie MakeOver van Natuur- en Milieufederatie Flevoland overhandigd. De ‘Energie MakeOver’ (t.w.v. €250,-) maakt inzichtelijk welke stappen leiden tot een energiezuinige woning. Een van de woningeigenaren, de heer Faber, is geïnspireerd aan de slag gegaan met het verduurzamen van zijn woning. “Ik wil het dak vervangen vanwege asbest, en gelijk het dak en vloer isoleren. De informatie over isolatie heeft mij erg aangesproken en de informatie heeft mij op weg geholpen”. Ook kans maken op een Energie MakeOver voor uw huis? Doe mee met de energiequiz op www.nmfflevoland.nl tot 14 maart!

Via het winnen van Energie MakeOvers laten we woningeigenaren zien welke energiebesparende mogelijkheden en hoe een woning zelfs geheel energieneutraal (Nul op de Meter) kan worden.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag
De wijkaanpak Bongerd in Lelystad is onderdeel van de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’ van het Energieloket Flevoland. Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen in Flevoland voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren.

Samenwerking met gemeente Lelystad
Bij de wijkaanpak Bongerd in Lelystad werkt Natuur- en Milieufederatie Flevoland samen met de gemeente. Inmiddels hebben 21 woningeigenaren naar aanleiding van een goed bezochte informatieavond in januari offertes aangevraagd bij Flevolandse bedrijven en hebben 4 huishoudens zich als pionier opgegeven voor de Nul op de Meter aanpak van de gemeente Lelystad. Natuur en Milieufederatie Flevoland is hierover zeer tevreden omdat bijna 85% van de aanwezigen actie ondernomen na de wijkbijeenkomst. Dit vraagt om herhaling in andere wijken in Lelystad.

Energieloket Flevoland
Het Energieloket Flevoland is een dienst van Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Het Energieloket helpt u met het verbeteren van uw woning en besparen op uw energierekening. Het heeft elke dinsdag- en woensdagmiddag gratis spreekuur in de winkel DuurzaaminLelystad (Stadhuisplein 51) en op woensdagmiddag in de centrale hal van het stadhuis in Almere. Het Energieloket is dagelijks telefonisch te bereikbaar via tel. 0320-253505 of via de e-mail energieloket@nmfflevoland.nl.