Manisha uit Almere wint eerste Energie MakeOver

9 oktober 2015

 

Manisha ontvangt waardecheque en energiepakket van wethouder Herrema
Manisha ontvangt waardecheque en energiepakket van wethouder Herrema

Op 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, heeft wethouder Tjeerd Herrema van Almere de aftrap gegeven van de campagne van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF): “Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag”. Robert Atkins van NMFF testte de kennis via een energiequiz onder 120 leerlingen van drie basisscholen in Almere Poort. De 11 jarige Manisha, leerling van de Europaschool in Almere, was de trotse winnaar. Zij ontving van wethouder Herrema een waardecheque voor een Energie MakeOver en een energie-verrassingspakket voor thuis (zoals een energiemonitor ‘de wattcher’).

Koele kikker of hete bliksem?
Alle Flevolanders kunnen meedoen aan de Energiequiz Flevoland en maken kans op het winnen van een Energie MakeOver t.w.v. 250,- euro. De winnaars worden bekend gemaakt in december, voorafgaand aan de Klimaattop in Parijs. Bent u een koele kikker of een hete bliksem? U komt erachter als u meedoet met de quiz! Klik hier om naar de quiz te gaan.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag
De energiequiz is onderdeel van de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’ van het Energieloket Flevoland. Dit is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen voor 2017. De campagne richt zich op bewoners en huiseigenaren

Energieloket Flevoland
Het Energieloket Flevoland helpt u met het verbeteren van uw woning en besparen op uw energierekening. Het energieloket heeft elke dinsdag- en woensdagmiddag gratis spreekuur in de winkel DuurzaaminLelystad (Stadhuisplein 51) en is telefonisch bereikbaar via tel. 0320-253505 of via de e-mail energieloket@nmfflevoland.nl. Het Energieloket Flevoland is een dienst van Natuur- en Milieufederatie Flevoland.

Molentjes omhoog klein