Marker Wadden Café 25 oktober 2018 in Lelystad

16 oktober 2018

In oktober organiseren Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Flevoland weer een Marker Wadden Café in Lelystad. Een bijeenkomst om geïnteresseerden bij te praten over de voortgang van project Marker Wadden.

Het eerste eiland is open en wij ontvangen al enorm veel enthousiaste bezoekers. Deze winter zullen de faciliteiten voor onderzoek, beheer en ontvangst gebouwd gaan worden; een kleine nederzetting. Dar zullen wij op 25 oktober verder gaan toelichten.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te praten over dit project in het Markermeer. Locatie is de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein van Lelystad. Het Marker Wadden Café begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen.

Programma:

19.30 uur        Inloop met koffie en thee
20.00 uur        Welkom door Natuur- en Milieufederatie Flevoland
20.05 uur        Presentatie over de nieuwe Nederzetting op Marker Wadden door projectdirecteur
20.45 uur        Verslag van een eilandwachter
21.00 uur        Tijd voor vragen

Donderdag 25 oktober in de winkel Duurzaam in Lelystad in het oude postkantoor aan het Stadhuisplein 51 in Lelystad. Iedereen is van harte welkom en hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Marker Wadden
Marker Wadden zijn een aantal natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp verrijkt het Markermeer met natuurlijke oevers en vangt slib in. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn Marker Wadden een belangrijke impuls. De recreatiemogelijkheden in het meer nemen toe en het bouwen met klei en slib is een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is.

In het voorjaar van 2016 is gestart met de aanleg van het eerste eiland. Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat zijn opdrachtgever voor het project Marker Wadden, dat uitgevoerd wordt door Boskalis.