Doe mee aan de Nacht van de Nacht – 29 oktober

25 oktober 2016

Tijdens de Nacht van de Nacht, die dit jaar op 29 oktober valt doven bedrijven en gemeenten reclameverlichting en aanlichting van gebouwen en worden er honderden evenementen in het duister georganiseerd. Afgelopen jaar bezochten 40.000 mensen meer dan 350 nacht-evenementen om te genieten van de duisternis.

Veel verlichting in Nederland
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte gezien licht Europa enorm op en binnen Europa zijn België en Nederland het meest verlicht. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Veel reclameverlichting blijft de hele nacht branden en parkeerplaatsen en wegen hoeven niet de hele nacht verlicht te worden als er nauwelijks iemand gebruik van maakt. Ook heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier.

Doe mee en laat het donker donker!
Heeft u een leuk initiatief ? Deel het met ons! Bijvoorbeeld het organiseren van een nachtwandeling, een cursus nachtfotografie of een presentatie over nachtdieren. Of gewoon door uw verlichting tijdens de Nacht van de Nacht uit te laten.

Meer informatie
Op onze website www.nachtvandenacht.nl  vindt u het aanmeldformulier en ook kunt u contact opnemen met Samantha Raj (projectmedewerker): s.raj@nmfflevoland.nl.