Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en Waterloopbos winnen Groene Pluim 2018

13 februari 2018

Een gedeelde eerste prijs dit jaar. De historische beleefactiviteiten van Natuur-en Milieucooperatie Rivierduingebied en het historisch openluchtlaboratorium van het Waterloopbos winnen dit jaar de Groene Pluim van Natuur- en Milieufederatie Flevoland. De pluim is aan de voorzitter van Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en aan de beheerder en boswachter van het Waterloopbos overhandigd door directeur NMFF Vera Dam. De prijs van Natuur- en Milieufederatie Flevoland wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema   ‘Het groene erfgoed in Flevoland: Beschermen en zichtbaar maken van de groene geschiedenis van Flevoland’, geïnspireerd door het Europees Erfgoedjaar in 2018.

Vera Dam, directeur Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF): “De groene historische activiteiten en het historische openlucht museum van het Waterloopbos maken op unieke wijze de geschiedenis van Flevoland in de natuur beleefbaar. Kortom twee toplocaties waar het groene erfgoed zichtbaar wordt voor de recreant. Beide zijn prachtige ambassadeurs voor Flevoland’’.

Klik hier voor een sfeerimpressie

In totaal zijn 13 Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan het behoud van het Groene Erfgoed in Flevoland.

De Groene Pluim
De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Vorige keer won het project de Marker Wadden van Natuurmonumenten de Groene Pluim