NMF Flevoland Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland
Menu
Natuur en Milieufederaties ondertekenen Green Deal Groene Daken

Natuur en Milieufederaties ondertekenen Green Deal Groene Daken

Tijdens de partnerbijeenkomst ‘Oogsten en zaaien’ hebben de Natuur en Milieufederaties de Green Deal Groene Daken ondertekend. Met groenere daken kunnen mensen een fantastische bijdrage leveren aan de energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Maar een groen dak is niet alleen goed voor de wereld. Het biedt ook voordelen voor de eigenaar: een sedumdak, bijvoorbeeld, verlengt de levensduur van het dak enorm. Het vervangen van een dak is niet goedkoop, dus dat is een welkom cadeautje. Ook de isolatiewaarde is enorm en houdt een groen dak ook het geluid beter buiten: het leefklimaat in de woning zal dus behoorlijk verbeteren.

“In Flevoland is er erg veel dakpotentieel alleen is er nog weinig relatief weinig kennis en kunde op dit gebied,” aldus Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. “Wij lichten mensen sowieso voor over de mogelijkheden. In onze duurzaamheidswinkel in Lelystad staan ook al wat voorbeelden. Maar we zouden hier graag meer lokale en regionale ondernemers bij betrekken.”

Meer groene daken
De nieuwe partners bouwen mee aan de overgang naar een nieuw landelijk platform, dat dit jaar van start gaat als Nationaal Daken Plan. Binnen de Green Deal Groene Daken werken bedrijven, gemeenten, waterschappen, provincies, rijksoverheid, NGO’s en kennisinstellingen samen om de duurzame voordelen van multifunctionele daken beter te benutten. De partners ontwikkelen succesvolle routes voor opschaling, zoals belastingvoordelen, betere gebouwlabels en innovatie van vraag en aanbod.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inschrijven
Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF