Kansrijke locaties voor zonne-energie in Lelystad

29 maart 2017

Voor de familie Rijksen uit Lelystad kan het zonnetje niet vaak genoeg schijnen! Met twee extra zonnepanelen op het dak is het extra genieten!

Niet alleen het dak van de familie Rijksen is geschikt voor zonnepanelen, in Flevoland zijn ook genoeg andere kansrijke locaties.

Cees Rijksen deelt een aantal locaties die volgens hem kans van slagen hebben:

Aan de binnenzijde van een oost-west lopende dijk. ‘De binnenzijde van deze dijk heeft een mooie hoogte, ligt op het zuiden en is van een overheidsinstantie’.

Drijvend op een meer. ‘Ik denk hierbij aan een parkje van 200 -300 panelen op drijvers, Het geheel zou dan ca. 50.000 – 70.000 kWh kunnen opbrengen’.

Op (tijdelijk) braakliggende terreinen.’In Lelystad is net als in andere gemeenten de voortgang van de stadsontwikkeling flink in de vertraging gelopen. Veel terreinen zijn al opgespoten en liggen braak’.

Energieloket Flevoland helpt
Het Energieloket Flevoland  helpt woningeigenaren op weg met energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie. Het Energieloket Flevoland beantwoordt al uw vragen. Het Energieloket Flevoland is een dienst van Natuur en Milieufederatie Flevoland.

‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’
Energieloket Flevoland helpt!