Open moestuin route in Lelystad

5 juni 2018

Op 16 juni tussen 10 uur en 16 uur staan de poorten van 8 moestuincomplexen in Lelystad open voor bezoekers. Op elke locatie worden diverse activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding over de complexen (inclusief boomgaarden, bijenstallen en een wijngaard), bloemschikken, broodjes bakken, zaaien, kraampjes met moestuin-gerelateerde producten, mini-workshops, prijsvragen en nog veel meer. Op elke locatie worden moestuin-cadeautjes weggegeven, om thuis verder te moestuinieren. En ook voor de inwendige mens wordt gezorgd.

‘Moestuinieren, eten uit eigen tuin’ is het thema van 2018 voor de Nationale Tuinweek. Daarom heeft lidorganisatie Groei & Bloei Lelystad in samenwerking met alle Lelystadse volkstuinverenigingen en moestuin-organisaties een fiets- en autoroute uitgezet die langs alle deelnemende complexen voert.

Kom op 16 juni kennis maken met moestuinieren, ervaren hoe leuk en ontspannen dit kan zijn, én stel al uw vragen over moestuinieren aan de aanwezige tuinders.

Vanaf 10 uur bent u welkom bij onze lidorganisatie 4Fusion, Biotuinen (hier staat ook de stand van Groei & Bloei Lelystad) en de Volkstuinverenigingen Zuigerplas, het Karveel, de Visarend, het Gelderse Hout, Runderweg en Milieuvriendelijk Tuinieren.

De entree is gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Deelnemende complexen zijn herkenbaar door het ‘Open Tuin’-bord bij de ingang.

Alle informatie over de route, de deelnemende locaties en de activiteiten zijn te vinden op www.lelystad.groei.nl. De route is downloadbaar vanaf 10 juni.