Oproep: doe mee met de Flevolandse Nacht van de Nacht

1 juni 2019

Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober worden in Flevoland activiteiten georganiseerd om de schoonheid van de nacht te beleven en doven bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht-)dieren en mensen verstoord. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Doe mee!
Wist u dat 8 van de 10 Nederlanders vindt dat reclameverlichting ’s nachts uit mag. Wij roepen bedrijven en gemeenten op om deze verlichting niet alleen tijdens de NachtvandeNacht, maar iedere nacht te doven.

Meer informatie
Op onze website www.nachtvandenacht.nl  vindt u het aanmeldformulier en ook kunt u contact opnemen met Samantha Raj via s.raj@nmfflevoland.nl.