Postcode Lottery Green Challenge: inschrijving gestart!

3 maart 2016

500.000 euro voor het beste ondernemingsplan tegen klimaatverandering

Inschrijfperiode Postcode Lottery Green Challenge 1 maart t/m 1 juni 2016

Op 1 maart is de inschrijfperiode voor de tiende editie van de Postcode Lottery Green Challenge gestart. Dit is ‘s werelds grootste jaarlijkse competitie op het gebied van duurzaam ondernemen. Groene startups uit de hele wereld kunnen tot en met 1 juni hun veelbelovende duurzame ondernemingsplan inzenden. Een voorwaarde om mee te kunnen doen is dat het product of de dienst de uitstoot van broeikasgassen vermindert. De winnaar ontvangt 500.000 euro om zijn of haar product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. De runner-up ontvangt 200.000 euro. Kandidaten kunnen hun ondernemingsplan inzenden via www.greenchallenge.info. De winnaar wordt op 14 september door een internationale jury gekozen tijdens de finale in Amsterdam.

Klimaatverandering aanpakken
Vanuit de missie bij te dragen aan een groenere wereld organiseert de Nationale Postcode Loterij sinds 2007 de Postcode Lottery Green Challenge. Marieke van Schaik, managing director Nationale Postcode Loterij: “Klimaatverandering vraagt een nieuwe manier van denken. Innovatieve ondernemers op het gebied van duurzaamheid moeten we koesteren en stimuleren, daarom zijn we in 2007 met de Postcode Lottery Green Challenge gestart. De creativiteit, het doorzettingsvermogen en de ambitie waarmee deze startups de huidige uitdagingen op onze planeet te lijf gaan is geweldig om te zien. Dit jaar vieren we een jubileum, de 10e editie! Ik ben erg benieuwd welke veelbelovende startups ons dit jaar verrassen.”

Aanmelden & selectieproces
Startups kunnen tot en met 1 juni hun ondernemingsplan inzenden via www.greenchallenge.info. In juli maakt de pre-jury de 25 genomineerden bekend. In augustus wordt duidelijk welke vijf doorgaan naar de finale. Tijdens deze finale op 14 september in Amsterdam pitchen de vijf finalisten hun ondernemingsplan aan de internationale jury, publiek en pers en wordt bekend wie van hen de hoofdprijs van 500.000 euro wint. Alle vijf finalisten krijgen na de competitie een intensief 10-daags acceleratorprogramma aangeboden om hun zakelijke kansen te optimaliseren.

Klik hier voor meer informatie.