Start campagne Almere geeft Energie!

7 oktober 2015

Kinderboekenschrijver, wethouder en 120 kinderen trappen af op de Dag van de Duurzaamheid.

Vrijdag 9 oktober plaatsen drie leerlingen van de basisscholen De Europaschool, De Kleine Wereld en Cascade, samen met wethouder Tjeerd Herrema de laatste zonnepaneel op het dak van hun Gymzaal.

Op de Dag van de Duurzaamheid en in de landelijke kinderboekenweek, start hiermee de Almeerse campagne Almere Geeft Energie.  De campagne is onderdeel van het programma Energie Werkt! dat donderdag 24 september door de raad is aangenomen en wordt ondersteund door de gemeente en partners als de Groene Reus. De campagne richt zich vooral op bewoners, bedrijven, scholen en verenigingen, en heeft als doel het bereiken van een energieneutraal Almere in 2022.

Het decor van dit feest is het schoolplein van de basisscholen Europaschool, De Kleine Wereld en Cascade. Maurits van Huijstee, auteur van de boekenreeks Diego Zonnesteek, houdt een voorleesshow voor de leerlingen uit groepen 6 , 7 en 8 van de drie basisscholen.

Vervolgens kunnen de leerlingen deelnemen aan een quiz over energie: de leerling die de quiz wint, krijgt een energie-make-over mee naar huis! Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) maakt met de campagne Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag het komende jaar 500 woningen energiezuiniger.

Drie leerlingen en de wethouder sluiten het programma af met het aansluiten van het laatste zonnepaneel voor de Zonnestroomcentrale op het dak van de sporthal bij de scholen. De zonnestroomcentrale is een initiatief van De Groene Reus en samen met ING Almere en gemeente Almere mogelijk gemaakt. De zonnestroomcentrale levert straks 15 jaar lang groene stroom aan de sporthal. Een mooi voorbeeld van een gezamenlijke groene inspanning voor een energieneutrale stad in 2022.

Almere Geeft Energie

De gemeenteraad heeft donderdag 24 september ingestemd met het programma Energie Werkt!, voor het bereiken van een energieneutraal Almere in 2022. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen als zon en wind, en door ons energieverbruik te verminderen, wordt Almere een gezonde, groene en prettige leefstad in de toekomst.