Subsidie zonnepanelen Urk weer beschikbaar

28 november 2017

De gemeente Urk wil het duurzaam opwekken van energie in de Zeewijk en Oranjewijk blijven stimuleren. Daarom heeft de gemeenteraad besloten de ‘Bijdrageregeling zonne-energie’ met ruim één jaar te verlengen.

Bewoners van de Zeewijk en Oranjewijk kunnen gedurende nog 1 jaar gebruik maken van subsidie voor zonnepanelen en/of zonneceldakpannen. Wethouder Gerrit Post: “De afgelopen jaren is goed gebruik gemaakt van de subsidieregeling zonnepanelen. Ik ben blij met de verlenging van de subsidieregeling voor de Zeewijk en Oranjewijk. En de regeling is van toepassing op zowel zonnepanelen als op zonneceldakpannen. Urk is hierin uniek! Vooral de zonneceldakpan zorgt voor een geweldige uitstraling op het dak. Bovendien is de zonneceldakpan financieel zeer aantrekkelijk omdat er anderhalf keer de subsidie voor beschikbaar is”.

Meer weten of hulp nodig? Energieloket Flevoland helpt. Bewoners kunnen iedere eerste woensdag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur het spreekuur bezoeken voor onafhankelijk energie-advies bij de balie van Burgerzaken.

www.energieloketflevoland.nl