Subsidie beschikbaar zonnepanelen en/of zonneceldakpannen bestaande bouw URK

19 januari 2018

De gemeenteraad heeft opnieuw € 100.000,00 subsidie beschikbaar gesteld voor de installatie van zonnepanelen en/of zonneceldakpannen voor bestaande bouw. De subsidieregeling gaat in vanaf 1 januari 2018.

Hoogte subsidie
Voor zonnepanelen: een éénmalig bedrag van € 20,00 per 100 Wattpiek (Wp) vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 Wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 Wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal€ 1.000,00.

Voor zonneceldakpannen: een éénmalig bedrag van € 30,00 per 100 Wattpiek (Wp) vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 Wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 Wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal€ 1.500,00.

Voor een uitbreiding van een bestaande installatie met zonnepanelen en/of zonneceldakpannen wordt alleen het extra geïnstalleerde vermogen ten opzichte van het al aanwezige vermogen tot de grens van 5.000 Wattpiek in de berekening meegenomen.

Voor wie geldt dit?
De subsidieregeling geldt voor zowel eigenaren van woningen als voor huurders. Huurders kunnen voor de aanvraag van de subsidie informeren bij Woonstichting Patrimonium. De subsidie voor zonne-energie voor nieuwbouw is ook nog beschikbaar.

U komt alleen in aanmerking voor subsidie door het ‘reserveringsformulier’ op de website www.urk.nl in te vullen. Bij het indienen van een reserveringsverzoek moet u de offerte van de installateur bijvoegen. Als het formulier is ingevuld en ingediend, controleert de gemeente of u aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Klik hier voor meer informatie, reserveringsformulier en subsidieverzoek.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!
www.energieloketflevoland.nl