Tussenwoning – label B

19 december 2017

Woonplaats: Lelystad
Bouwjaar: 1977
Soort woning: tussenwoning
Voorlopig energielabel: B
Energiescan: Ja, uitgevoerd op 16 november 2017
Samenvatting energiescan

 

 

 

Meneer Van Laar aan het woord

Waarom heeft u interesse in de energiescan?
Ik vind duurzaamheid en rentmeesterschap belangrijk. Ik ben zelf bouwkundige en ben ook beroepsmatig geïnteresseerd. Hopelijk laat de energiescan zien waar de warmtelekken zijn.

Welke energiebesparende maatregelen heeft u tot nu toe genomen in huis?
Op de verdiepingen van de woning is HR-glas eind jaren ’90 geplaatst en 5 jaar geleden HR++glas op de benedenverdieping. Bij de zolderkamer is het dak geïsoleerd. Op de vloer is een isolerende laag van kurk aangebracht onder de houten vloer. Ik heb geen zonnepanelen omdat ik bang ben voor schade aan het kwetsbare, platte dak van de woning.  En geen panelen op het garagedak omdat een boom voor mijn huis slagschaduw geeft.

Waar zou u mee aan de slag willen?
Met kierdichting.

Wat heeft u daarbij nodig?
Een energiescan, want die geeft zicht op warmtelekken. En om met zonne-energie aan de slag te gaan wacht ik op nieuwe innovatieve toepassingen als alternatief voor de huidige kolossale zware zonnepanelen.

Wat verwacht u van uw medebewoners in deze wijk?
Ik verwacht dat er vanuit de medebewoners interesse is om als wijk aan de slag te gaan. De woningen in deze wijk zijn daarvoor interessant.

Hoe ziet uw woning er over 30 jaar uit?
Het casco van de woning is goed. Veel houten kozijnen worden vervangen door kunststof inmiddels. De woningen bevatten wel veel glasoppervlak, dus isolatieglas is dan standaard. Waarschijnlijk is er dan geen gas meer in de woning.