Vacature: Medewerker Ruimte en Natuur

13 januari 2020

We zijn op zoek naar een nieuwe collega:

Medewerker Ruimte en Natuur (32 uur p/w)
“die samen werk wil maken van een mooi en duurzaam Flevoland”

Natuur en Milieufederatie Flevoland is een onafhankelijke Flevolandse organisatie die zich inzet voor natuur, milieu en duurzaamheid in de provincie samen met haar 62 aangesloten lidorganisaties. We doen dit als een professionele organisatie die geworteld is in de Flevolandse samenleving. Daarbij zijn we betrouwbaar, deskundig en inspirerend. Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland, luidt ons motto. 

Wat ga je doen?
Je bent eerste aanspreekpunt voor het Adviesloket Ruimte en secretaris voor het Natuurbeschermingsoverleg Flevoland. Je geeft advies aan onze lidorganisaties en aan bewoners betreffende ruimtelijke ontwikkelingen. Je herkent kansen voor het verder ontwikkelen van visies, en diensten en producten passende bij het adviesloket. Waar nodig ben je bekend met het maken van zienswijzen voor grote ruimtelijke ontwikkelingen die invloed hebben op natuur en milieu. Maar liever benut je jouw strategisch inzicht en souplesse om in het Flevolandse krachtenveld met externe samenwerkingspartners goed samen te werken en op basis van dialoog en overtuiging alle partijen, in- en extern, mee te krijgen met oog voor de belangen van natuur en milieu. Ook onderhoud je de natuurcommunity MooiFlevoland.nl en ga je aan de slag met Plan Boom.

Wie zoeken wij?
Je weet wat er in het werkveld van NMF Flevoland in de ontwikkelingsgerichte provincie Flevoland speelt en bent in staat om met een afgewogen visie te acteren in dat krachtenveld. Je bent inhoudelijk goed ingevoerd in de ruimtelijke thema’s: Landschap en Natuur, Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit, Milieu, Water en Landbouw, Energie en Klimaat. Je bent pro-actief, klantgericht, nauwkeurig en je wilt je graag verder ontwikkelen. Je bent bereid om de handen uit de mouwen te steken en soms ook ’s avonds of in het weekeinde te werken. Je hebt een relevante HBO of academische opleiding en je hebt tenminste drie, bij voorkeur meer dan vijf, jaar relevante werkervaring.

  • Je bent professioneel en hebt een open manier van communiceren.
  • Je kunt zelfstandig werken en bent resultaatgericht.
  • Je hebt een pro-actieve houding en bent flexibel.
  • Je bent goed in staat om met creatieve oplossingen te komen en hebt een goed omgevingsbewustzijn.
  • Mondeling en schriftelijk ben je vaardig in het Nederlands.
  • Je bent natuurlijk gek op de natuur en ruimte, en hebt op beide terreinen een gedegen kennis ook op juridisch vlak. Bekenheid met de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening is een pré.

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan in een kleine dynamische organisatie. Resultaatgericht werken met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inschaling salaris 8 in de CAO-Welzijn, afhankelijk van opleiding en ervaring, met een maximum bruto-voltijdssalaris van € 3.742- per maand (op basis van een 36-urige werkweek). De aanstelling is voor 12 maanden, met mogelijk een verlenging bij gebleken geschiktheid.

Interesse?
Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Vera Dam (directeur 0320-253505). Reageren kan tot 31 januari via: info@nmfflevoland.nl of  Botter 11-47, 8232 JS  Lelystad. De gesprekken zullen in februari plaatsvinden.