Mei: Verklein uw voetafdruk! kies schoon vervoer

29 april 2019

De duurzaamheidsknooppunten staan in mei in het teken van Schoon Vervoer. Gedurende de maand ontvangen bezoekers tips en adviezen over schoon vervoer. Flevoland zet zich in voor een beter openbaar vervoer en betere aansluitingen op het fietspadennetwerk. Reizen met de auto, fiets of openbaar vervoer zorgt voor CO-2 uitstoot.

 

Wat is de impact van uw vervoerskeuze?
Dagelijks gaan we op weg naar ons werk, voor onze boodschappen of voor vrijetijdsbesteding. Om ons te kunnen verplaatsen per auto, trein of bus is energie en ruimte nodig. Bent u benieuwd wat de impact is van uw dagelijkse vervoerskeuze? Doe de test op www.flevolandsevoetafdruk.nl.

Zijn uw banden op spanning?
Regelmatig uw autobanden oppompen. Een kleine moeite waardoor u een stuk zuiniger rijdt. Goed voor uw portemonnee en het milieu. Om er zeker van te zijn dat uw banden de juiste spanning hebben, kunt u kans maken op het winnen van een bandenspanningsmeter. Of maak kans op een dagje elektrisch te rijden. Laat voor 1 juni weten waarom u de bandenspanningsmeter of dagje elektrisch rijden wilt winnen via info@nmfflevoland.nl. Vermeld daarbij uw NAW gegevens. Voorwaarden: Bij beide acties wordt gevraagd om uw ervaring te delen door middel van een blog en/of fotorapportage.