Verklein uw voetafdruk door minder afval

31 mei 2017

De duurzaamheidsknooppunten staan in juni in het teken van ‘afval verminderen’. Gedurende de maand ontvangen bezoekers tips en adviezen over afval. Doel is om Flevolanders bewust te laten maken van afval in en om de stad, het recyclen van afval en hergebruik van plastic. Zo kan inspiratie op worden gedaan met bijvoorbeeld bijzondere kledingstukken, tassen en riemen gemaakt van gerecycled afval.

Bent u benieuwd hoeveel afval u produceert?
Ga naar www.flevolandsevoetafdruk.nl en meet uw voetafdruk.

Bezoek de duurzaamheidscommunities DuurzaamAlmere.nl, DuurzaamUrk.nl, DuurzaaminNoordoostpolder.nl en DuurzaamLelystad.nl en ontdek welke duurzame initiatieven bij u in de buurt zijn.

Win! Afval experience voor 2-4 personen
De circulaire economie is bedoeld om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Ervaar het zelf! Tijdens een rondleiding van circa 1,5 uur krijgt u informatie over waarom afval scheiden belangrijk is en wat voor nieuwe producten er weer van deze afvalstromen gemaakt kunnen worden. Ook krijgt u inzicht in de wereld van afval en recycling. Iets van in Nederland steeds belangrijker wordt. Vul de Flevolandse Voetafdruk in en maak kans op een dagje afval experience in Flevoland.

Energieloket Flevoland helpt!
Tips nodig op het gebied van schoon vervoer, slimme keuzes maken of andere energie vragen? Mail, bel of kom langs bij het energiespreekuur. Zie voor informatie: www.energieloketflevoland.nl